Ügyfélkapu  

   

Fazekas: nagy lehetőség rejlik a nyúltenyésztésben

A nagy hagyományokkal rendelkező nyúltenyésztésben és -feldolgozásban a növekvő kereslet miatt jelentős fejlődési lehetőség van Magyarországon - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A hosszú éveken át tartó visszaesés után a piacon újra keresett a nyúlhús, amelynek kilójáért jelenleg 420 forint körüli árat fizetnek a felvásárlók.

Az ágazat jövőképe Magyarországon is bíztató, különösen, ha korszerű tartástechnológiával, az igényeknek megfelelően feldolgozott terméket állít elő - hangoztatta a miniszter. A versenyképes nyúltenyésztés, illetve -feldolgozás támogatásában az állam is szerepet vállal, hiszen a munkahelyteremtés, a környezetkímélő gazdálkodás, valamint a vidék megtartó képességének növelése révén mindez összhangban van a tárca vidékstratégiájával.

A miniszter bejelentése szerint az idén folytatódik a Nyúl-unk a munkáért program is. A hátrányos helyzetű családok nyúltenyésztésbe bevonását célzó kezdeményezés 2011-ben indult, és már az első évben sikeres volt.